jobs | become a crafter

Antwerpen Shift

Antwerpen Shift

De Antwerpse binnenstad onderging een significante verandering op de derde zondag van september: de traditionele Autovrije Zondag transformeerde in 2020 naar “Antwerpen Shift”. Deze naamswijziging, vergezeld van een visueel opvallende rebranding, symboliseert de stad’s verschuiving naar duurzamere mobiliteit.

In de uitdaging om dit evenement tijdens de pandemie in 2020 te organiseren, werd Cravat aangesteld. Door intensief samen te werken met de partners van Slim naar Antwerpen, zette het bureau een Corona-Safe evenement op poten, met een sterk accent op interactiviteit. Bezoekers werden ondergedompeld in activiteiten en belevingsstanden van meer dan 40 mobiliteitsaanbieders, die verspreid waren over de stad. Deze activiteiten waren speciaal ontworpen om de voordelen van alternatieve vervoersmiddelen te belichten.

Een opvallende innovatie was de interactieve discovery-website, ontwikkeld als hét centrale informatieportaal voor het evenement. Deze bood naast een overzicht van het programma en de partners, ook tools zoals het aanvragen van uitrijkaarten en unieke wandel- en fietsroutes door de autovrije straten.

De kracht van Antwerpen Shift lag niet alleen in de effectieve organisatie door Cravat maar ook in de vruchtbare samenwerking met Slim Naar Antwerpen en andere stadsdiensten. Dankzij deze gecombineerde inspanningen werd de herziene Autovrije Zondag een groot succes, wat de hernieuwing van de overeenkomst met Cravat tot in 2023 bevestigde.

Klant: Stad Antwerpen / Slim Naar Antwerpen
Project: Antwerpen Shift 202 - 2023
Jaar: 202 - 2023
Aantal bezoekers: 35.000